Jag kan verkligen rekommendera Lotta på CoachOne. Har jag kollegor eller andra personer i mitt nätverk som frågar efter en bra coach är hon en av de första namnen jag nämner, säger Daniel.

Daniel Bertnsson

Solution Architect - Verisure

Daniel blev bättre på kommunikation och fick ökad självkännedom på köpet!

När Daniel blev erbjuden en ny roll på jobbet kände han ett behov av att bli bättre på kommunikation. Med Lottas coaching blev han inte bara vassare på att tala och presentera inför publik, han blev också ännu bättre på att förstå sig själv och andra människor.

Ville bli bättre på att tala inför folk 
Daniel och Lotta (CoachOne), träffades på Gothia Akademi i Göteborg, där de båda gick utbildningen till diplomerad coach (steg 1). När Daniel senare blev erbjuden en ny roll i företaget där han arbetade, så kände han ett behov av att utveckla sin förmåga att kommunicera. Den nya rollen skulle bland annat innebära att genomföra utbildande workshops, fatta och kommunicera beslut och att vara skicklig på att argumentera. 

 Jag ville bli bättre på att tala och presentera inför folk helt enkelt och la ut en fråga i mitt nätverk och Lotta nappade. Jag gillade hennes upplägg och bestämde mig för att köpa coaching-timmar av henne, säger Daniel. 

DISC-analysen – ett bra komplement
Lotta och Daniel träffades 10 gånger sammanlagt under ungefär ett års tid. Tillsammans med Lotta gjorde han DISC-analysen, den sk färgmodellen och de diskuterade utifrån den bland annat med hjälp av boken ”Omgiven av Idioter”. 

– Den här modellen var ny för mig och har gett mig ett bra komplement till introvert/extrovert perspektivet som jag hade med mig sedan tidigare, konstaterar Daniel. 

Klarade ”tentamen” – en föreläsning på Foo Café i Malmö 
Hur gick det sedan? Vad blev resultatet av coachingen?
Daniel berättar att han har fått en ökad självkännedom och att det är en förutsättning för att bli bra på att kommunicera med andra. 

-När man känner sig själv förhåller man sig bättre till andra, man förstår att man måste kommunicera på rätt sätt för att nå fram. I mitt jobb måste jag kommunicera affärskrav och tekniska detaljer till alla i organisationen, alltifrån CIO till utvecklare. Min utveckling har gett mig självinsikt samt både bekräftelse och förtroende från mina kollegor, säger Daniel. 

Efter coachingtimmarna hade Daniel gett sig själv en tentamen. Han, som själv inte skulle kalla sig en talare, bestämde sig för att hålla en offentlig föreläsning på Foo Café i Malmö. Föreläsningen filmades och finns nu publicerad på Youtube.

– Jag kan verkligen rekommendera Lotta på CoachOne. Har jag kollegor eller andra personer i mitt nätverk som frågar efter en bra coach är hon en av de första namnen jag nämner, säger Daniel.

Vill du bli bättre på kommunikation i jobbet och i privatlivet?

Kontakta Lotta på CoachOne!

CoachOne – Stationsgatan 64 i Halmstad