– Alla klienter som har gått utbildningen har varit otroligt nöjda och gav höga poäng på kursen, vilket stärkte vår bild att det här är nyttigt för dem som behöver lite mer tid. Samspelet mellan Lotta och Catrin fungerade väldigt bra, mycket på grund av att de är olika personligheter och de utnyttjade styrkan i det.

Sara Cavric

RÅDGIVARE - TRYGGHETSRÅDET

Kurs i personligt ledarskap fick högsta poäng!

CoachOne har haft flera uppdrag för Trygghetsrådet (TRR) i Halland under de senaste åren. Där har Lotta, tillsammans med sin samarbetspartner Catrin, genomfört mycket uppskattade kurser i personligt ledarskap och även deltagit i seminarier.

Givande kurs i personligt ledarskap för tjänstemän i omställning
Det var Cecilia Bjelvenstedt, rådgivare, coach och karriärutvecklare på TRR (Trygghetsrådet) i Halland, som hade hört talas om Lotta på CoachOne och tog kontakt. Det hade uppstått ett speciellt behov som hon och hennes kollegor inte riktigt hade tid och resurser för just då. De hade en grupp klienter som behövde stöd och hjälp lite utöver det vanliga. De anlitade Lotta och henne samarbetspartner, för att hålla en längre kurs i personligt ledarskap. Syftet med kursen var att kursdeltagarna skulle få en större förståelse för ”vem är jag, vad kan jag och vad behöver jag”. En ny paketering av det kursupplägg som redan fanns arbetades fram och innehållet utökades. Kursen delades upp i 7 kurstillfällen á 3 timmar, förlagt över 7 veckor och följdes upp av ett individuellt coachssamtal. 

  • Alla klienter som har gått utbildningen har varit otroligt nöjda och gav höga poäng på kursen, vilket stärkte vår bild att det här är nyttigt för dem som behöver lite mer tid. Samspelet mellan Lotta och Catrin fungerade väldigt bra, mycket på grund av att de är olika personligheter och de utnyttjade styrkan i det, berättar Sara. 


Förtroendeingivande personlighet och livserfarenhet 
Men det är inte bara Lottas förmåga att hålla kurser och utbildningar som har imponerat på TRR i Halland. Lottas personlighet och egen erfarenhet av att gå igenom och hantera en svår utmattningsdepression har gjort ett starkt intryck. 

  • Vi hade ett lära-känna-möte innan kursen startade, då vi gick laget runt och presenterade oss och jag blev djupt imponerad av Lottas presentation. Hon var så tydlig och rak, vilket jag tycker är ett utmärkande drag för Lotta. Hon har en väldig pondus och hon inger förtroende. Och det som ingav mig förtroende var att hon generöst bjöd på att hon hade gått in i väggen, blivit utbränd och av det dragit tydliga lärdomar om sitt eget arbetsliv och karriär, säger Sara. 


På grund av sina erfarenheter blev Lotta inbjuden till att vara med i en panel för ett seminarium om stress i TRR:s regi. Där berättade hon om sin resa, de första tecknen på utmattning, hur hon agerade och vilka strategier som fungerade för henne, något som även det blev väldigt uppskattat. 

Öppna för fler samarbeten 
Sara på TRR i Halland förklarar att det känns väldigt tryggt att ha konsulter som Lotta i nätverket, som snabbt kan rycka in och hålla kurser med bibehållen kvalitét när behoven blir så stora att de själva inte mäktar med. 

  • Jag har stort förtroende för Lotta. Hon har självinsikt och är otroligt duktig på att ställa de coachande, tydliga och raka frågorna. Det är en konst att klara av att göra det utan att den andre tar illa vid sig, det är verkligen en av hennes styrkor, säger Sara.

Vill du bli bättre på kommunikation i jobbet och i privatlivet?

Kontakta Lotta på CoachOne!

CoachOne – Stationsgatan 64 i Halmstad